Во Анталија за 8 дена пристигнаа 120 илјади туристи

Започна раздвиженоста во туристичката сезона во Анталија кадешто за 8 дена пристигнаа 120 илјади туристи

1657665
Во Анталија за 8 дена пристигнаа 120 илјади туристи

Во Анталија за 8 дена пристигнаа 120 илјади туристи.

Во градот којшто пречекува туристи од сите страни на светот, почна да се раздвижува туристичката сезона. 

Оваа раздвиженост се одрази и на воздушниот сообраќај.

Генералниот директор на Аеродромот на Анталија „Fraport TAV“ кој врши услуга со модел на мултивисок раководител Билгихан Јилмаз истакна дека почна да се чувствува позитивното одразување од падот на случаите и активностите за вакцинација.

Велејќи дека се зголемува бројот на патниците кои доаѓаат од Германија, Украина и Полска, Јилмаз рече: „Во овој процес најголем број патници 59 илјади пристигнаа од Украина. Кога ќе направиме споредба со 2019 година, според бројките во првата недела на јуни гледаме дека украинскиот пазар е со раст од 50 отсто. По Украина пак следуваат Германија со 17 илјади патници и Полска со 10 илјади патници.“

Јилмаз воедно истакна дека моментално се фокусирани на рускиот пазар и дека со укинувањето на ограничувањата за летовите очекуваат сериозен раст на рускиот пазар.Слични вести