Аеродромот во Истанбул го задржа лидерството во Европа

Аеродромот во Истанбул го следеа Франкфурт со 640 летови и аеродромите во Амстердам со 623 летови.

1656104
Аеродромот во Истанбул го задржа лидерството во Европа

 

Аеродромот во Истанбул го задржа лидерството во Европа со 686 летови.

Според извештајот за сообраќајот на летовите, подготвен од Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ), аеродромот во Истанбул со вчерашните 686 летови се рангираше на првото место меѓу европските аеродроми.

Аеродромот во Истанбул го следеа Франкфурт со 640 летови и аеродромите во Амстердам со 623 летови.

Аеродромот Шарл де Гол во Париз е рангиран на четвртото место со 616 летови, аеродромот во Мадрид Барахас е на петтото место со 562 летови, а аеродромот во Истанбул Сабиха Ѓокчен на шестото место со 503 летови

Според извештајот, вчера, со 16.777 летови, четврток од 3 септември 2020 година беше забележан како најфреквентен ден.Слични вести