Извозот на Турција во април се зголеми за 109 отсто

Извозот на Турција во периодот јануари-април во споредба со истиот период минатата година се зголеми за 33,1 отсто и достигна 68 милијарди 739 милиони долари

1647608
Извозот на Турција во април се зголеми за 109 отсто

 

Извозот на Турција во април во споредба со истиот месец минатата година се зголеми за 109,2 отсто и изнесува 18 милијарди 786 милиони долари.

Објавени се привремените податоци за надворешната трговија за април, кои беа оформени во соработка со Турскиот институт за статистика (ТУИК) и Министерството за трговија.

Соодветно на тоа, извозот во април во споредба со истиот месец минатата година година се зголеми за 109,2 отсто и достигна 18 милијарди 786 милиони долари.

Извозот на Турција во периодот јануари-април во споредба со истиот период минатата година се зголеми за 33,1 отсто и достигна 68 милијарди 739 милиони долари.Слични вести