Туркиш ерлајнс повторно прва авионска компанија во Европа

По Туркиш ерлајнс кој се наоѓа на врвот, со 371 лет беше следен од Ер Франс

1638848
Туркиш ерлајнс повторно прва авионска компанија во Европа

Турската авиокомпанија Туркиш ерлајнс (ТХЈ) повторно беше прва во Европа со просечно 448 летови на ден.

Според извештајот за сообраќајот на летовите на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) од 11 мај, Туркиш ерлајнс ги помина своите европски ривали со просечно 448 летови дневно на овој датум.

По Туркиш ерлајнс кој се наоѓа на врвот, со 371 лет беше следен од Ер Франс. На 3-то место се најде Видерое со 350 лета, Луфтханза со 310 лета на 4-то, DHL Express со 295 летови на 5-то и DHL Express со 267 летови на 6-то место.Слични вести