Извозот на бродови и јахти на Турција

Во април беше остварен извоз од 45 милиони 612 илјади долари во Норвешка

1633917
Извозот на бродови и јахти на Турција

Извозот на бродови и јахти на Турција кој во април 2020 година во Турција изнесуваше 28 милиони 954 илјади долари, годинава во истиот период се зголеми за 279,6 насто и достигна 109 милиони 912 илјади долари.

Според податоците на Турското собрание на извозници (ТИМ), учеството на извозот на бродови и јахти во вкупниот извоз на Турција е 0,6 насто.

Индустријата за бродови и јахти минатиот месец оствари извос во 74 земји.

Норвешка беше забележана како земја во која беше остварен најмногу извоз.

Во април беа остварени 45 милиони 612 илјади долари извоз во Норвешка.

По Норвешка, со 15 милиони 349 илјади долари следува Романија, потоа Естонија со 8 милиони 489 илјади долари, Маршалските острови со 7 милиони 508 илјади долари и Исланд со 7 милиони 204 илјади долари.Слични вести