Турција со најголем број летови дневно на домашни линии меѓу земјите во Европа

Според извештајот на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) за сообраќајот на летови, Турција со реализирани просечно по 752 летови дневно на домашни линии во последните две недели се наоѓа на чело на Европа

1631900
Турција со најголем број летови дневно на домашни линии меѓу земјите во Европа

Турција со реализирани просечно по 752 летови дневно во домашни линии во последните две недели се наоѓа на чело на списокот на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ).

Според извештајот на ЕУРОКОНТРОЛ за сообраќајот на летови од 29 април, Турција со реализирани просечно по 752 летови дневно во домашни линии ги остави зад себе своите европски ривали и се наоѓа на лидерската позиција во Европа.

По Турција која води со 752 летови, на второ место е Франција со 708 летови, а на трето место Норвешка со 701 лет.

 Слични вести