Туркиш Ерлајнс го продолжува лидерството во Европа со дневно остварени по просечно 755 летови

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со дневно остварени по просечно 755 летови ја продолжува лидерската позиција во Европа

1613249
Туркиш Ерлајнс го продолжува лидерството во Европа со дневно остварени по просечно 755 летови

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) продолжува да го зачувува водството во Европа со дневно остварени по просечно 755 летови.

Според извештајот на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) за сообраќајот на летови со датум од 31 март, Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со дневно остварени по просечно 755 летови ги остави зад себе своите европски ривали и ја продолжува лидерската позиција во Европа.

По Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс), на второ место се наоѓа „Ер Франс“ со дневно остварени по просечно 406 летови. На трето место е авиокомпанијата „Луфтханза“ со 366 летови, на четврто место „Видерое“ со 318 летови, на петто „ДХЛ Експрес“ со 286 летови, а на шесто место е „Пегасус“ со дневно остварени по просечно 286 летови.Слични вести