Гитарата на Елвис Присли од шведско производство продадена за 500 илјади долари

Гитарата на Елвис Присли од шведско производство која на една аукција во САД во 2003 година беше продадена за 29.375 долари, вчера беше понудена на една друга аукција повторно во САД и овојпат е купена за 500 илјади долари

1610195
Гитарата на Елвис Присли од шведско производство продадена за 500 илјади долари

Гитарата од шведско производство на американскиот пејач „Кралот на рокенролот“ Елвис Присли е продадена за 500 илјади долари.

Гитарата на Елвис Присли која на една аукција во Соединетите Американски Држави (САД) во 2003 година беше продадена за 29.375 долари, вчера беше понудена на една друга аукција повторно во САД и овојпат е купена за 500 илјади долари.

Името на купувачот не беше споделено со јавноста.

Инаку, гитарата произведена во јануари 1968 година во градот Алмадален во Шведска истата година во февруари му била испратена на Елвис Присли.

Инаку, легендарниот американски пејач-музичар Елвис Присли“ кој беше познат и како „Кралот на рокенролот“, почина на 16 август 1977 година на 42. години, во неговиот дом во Мемфис.

 Слични вести