Директорот на „Фич“ Даглас Винслоу: На крајот на 2021 година инфлацијата во Турција ќе опадне на 11 отсто

Директорот на меѓународната организацијата за кредитен рејтинг „Фич“ (Fitch Ratings) Даглас Винслоу истакна дека на крајот на 2021 година се очекува инфлацијата во Турција да опадне на 11 отсто

1598241
Директорот на „Фич“ Даглас Винслоу: На крајот на 2021 година инфлацијата во Турција ќе опадне на 11 отсто

Меѓународната организацијата за кредитен рејтинг „Фич“ (Fitch Ratings) организира онлајн семинар за ажурирање под наслов „Турција и финансиските организации“.

Директорот на „Фич“ (Fitch Ratings) Даглас Винслоу кој говореше на семинарот истакна дека на крајот на 2021 година се очекува инфлацијата во Турција да опадне на 11 отсто.

Винслоу рече: „На крајот на оваа (2021) година очекуваме инфлацијата да опадне на ниво од 11 отсто, а на крајот на 2022 година на околу 9,2 отсто. Тоа сеуште е над прогнозите на Централната банка на Република Турција (ТЏМБ).“Слични вести