Туркиш Ерлајнс со 657 летови на ден повторно ги остави зад себе своите европски ривали

Според извештајот на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) за сообраќајот на летови што беше објавен вчера, Туркиш Ерлајнс со остварени просечно 657 летови на ден ги остави зад себе своите европски ривали

1598095
Туркиш Ерлајнс со 657 летови на ден повторно ги остави зад себе своите европски ривали

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со реализирани 657 летови на ден повторно ги остави зад себе своите европски ривали.

Според извештајот на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) за сообраќајот на летови што беше објавен вчера, Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) продолжува да ја зачувува својата лидерска позиција со остварени просечно 657 летови на ден.

По Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) на второ место се наоѓа „Ер Франс“ со 401 лет.

На трето место на списокот е „Видерое“ со 333 летови, на четврто место „Пегасус“ со 309, на пето место „КЛМ“ со 262, на шесто место „Луфтханса“ со 236 летови.

 

 Слични вести