Потпретседателот Фуат Октај: Процесот на пандемијата не ја запре брзината на раст на Турција

Потпретседателот Фуат Октај во својата објава на Твитер напиша: „Процесот на пандемијата ниту за малку не ја сопре нашата брзина. Меѓу земјите на Г-20, заедно со Кина станавме земја која оствари раст. Нема застанување, го продолжуваме патот...“

1592816
Потпретседателот Фуат Октај: Процесот на пандемијата не ја запре брзината на раст на Турција

Потпретседателот Фуат Октај во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер во врска со бројките на економски раст за 2020 година истакна дека процесот на пандемијата не ја запре брзината на раст на Турција.

Потпретседателот Октај во својата порака напиша: „Процесот на пандемијата ниту за малку не ја сопре нашата брзина. Меѓу земјите на Г-20, заедно со Кина станавме земја која оствари раст. Нема застанување, го продолжуваме патот...“

Бруто домашниот производ (БДП) на Турција во 2020 година оствари раст од 1,8 отсто.

Бруто домашниот производ (БДП) во четвртиот квартал на 2020 година пак, во споредба со истиот квартал претходната (2019) година оствари раст од 5,9 отсто.

 Слични вести