Туркиш Ерлајнс ја продолжува својата лидерска позиција во Европа

Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) соопшти дека Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со остварени дневно по просечно 603 летови ја продолжи својата лидерска позиција во Европа

1590646
Туркиш Ерлајнс ја продолжува својата лидерска позиција во Европа

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) ja зачува својата лидерска позиција во Европа со остварени дневно по просечно 603 летови и во неделата 18-24 февруари.

Според извештајот на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) за сообраќајот на летови од 18 до 24 февруари, Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со остварени дневно по просечно 603 летови ги остави зад себе своите европски ривали.

По првопласираната на списокот Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс), на второ место се наоѓа „Ер Франс“ со дневно 359 летови, а потоа редум следуваат на трето место „КЛМ“ со 241 лет, на четврто „Луфтханса“ со 213 летови, на пето место „САС“ со 142 и на шесто место „Бритиш Ервејс“ со 102 летови.Слични вести