Туркиш Ерлајнс со дневно по 596 летови понатаму на врвот на Европа и во неделата 15-21 февруари

Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) соопшти дека Туркиш Ерлајнс со остварени дневно по просечно 596 летови ги остави зад себе своите европски ривали и минатата недела (од 15 до 21 февруари)

1588177
Туркиш Ерлајнс со дневно по 596 летови понатаму на врвот на Европа и во неделата 15-21 февруари

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) го зачува своето место на врвот на Европа со остварени дневно по просечно 596 летови и минатата недела (15-21 февруари) оваа година.

Според извештајот на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) за сообраќајот на летови од 15 до 21 февруари, Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со остварени дневно по просечно 596 летови ги остави зад себе своите европски ривали и минатата недела.

На второ место на списокот, по Туркиш Ерлајнс се наоѓа „Ер Франс“ (Air France) со дневно остварени 366 летови, на трето место е норвешката авиокомпанија „Видерое“ со 262 летови, а на четврто место е една друга турска авиокомпанија „Пегасус“ со дневно остварени 249 летови.

 Слични вести