„Фич“ го подобри кредитниот рејтинг на Турција од „негативен“ во „стабилен“

Меѓународната рејтинг агенција „Фич“ соопшти дека кредитниот рејтинг на Турција од видот на долгорочна странска валута е потврден на „ББ-“, додека кредитниот изглед од „негативен“ е подобрен во „стабилен“.

1587293
„Фич“ го подобри кредитниот рејтинг на Турција од „негативен“ во „стабилен“

Меѓународната рејтинг агенција „Фич“ (Fitch Ratings), го потврди кредитниот рејтинг на Турција на „ББ-“, а кредитниот изглед го подобри од „негативен“ во „стабилен“.

Агенцијата „Фич“ (Fitch Ratings) го ревидира кредитниот рејтинг на Турција.

Во објавеното соопштение од Агенцијата се истакнува дека кредитниот рејтинг на Турција од видот на долгорочна странска валута е потврден на „ББ-“, додека кредитниот изглед од „негативен“ е подобрен во „стабилен“.

 Слични вести