Турција во јануари 2021 година оствари извоз на лимони во износ од 31 милион 418 илјади долари

Извозот на лимони на Турција во месец јануари 2021 година, во споредба со истиот месец минатата (2020) година со раст од 3,77 отсто достигна до 31 милион 418 илјади долари

1586118
Турција во јануари 2021 година оствари извоз на лимони во износ од 31 милион 418 илјади долари

Извозот на лимони на Турција во месец јануари 2021 година, во споредба со истиот месец минатата (2020) година со раст од 3,77 отсто достигна до 31 милион 418 илјади долари.

Според сумираните податоци од Униите на извозниците од Средоземноморската област (AKİB), од надворешната продажба на цитрусно овошје во првиот месец во новата година (јануари 2021 година) се заработени девизни приходи во износ од 128 милиони долари и 24,5 отсто од овој износ се добиени од извозот на лимони.

Извозот на лимони во месец јануари минатата (2020) година изнесуваше 30 милиони 275 илјади долари, додека во истиот месец оваа година (јануари 2021 година) се зголеми на со раст од 3,77 отсто се зголеми на 31 милион 418 илјади долари.

 Слични вести