Турција во јануари 2021 година оствари извоз на мед во износ од околу 1,86 милиони долари

Унијата на извозниците од Источно-црноморската област (ДКИБ) соопшти дека Турција во првиот месец од годината (јануари 2021 година) оствари извоз на мед во 18 земји во светот во износ од 1 милион 864 илјади 750 долари

1584835
Турција во јануари 2021 година оствари извоз на мед во износ од околу 1,86 милиони долари

Турција во првиот месец од годината (јануари 2021 година) оствари извоз на мед во 18 земји во светот во износ од 1 милион 864 илјади 750 долари.

Според податоците на Унијата на извозниците од Источно-црноморската област (ДКИБ),  од остварениот извоз на 465 тони мед во месец јануари 2021 година се заработени приходи во износ од 1 милион 864 илјади 750 долари.

На првото место во извозот којшто е остварен во 18 земји во светот, на прво место се наоѓа Германија со 771 илјада 390 долари.

По Германија, редум следуваат Соединетите Американски Држави (САД) со 551 илјада 409 долари и Кувајт со 120 илјади 541 долар.

 Слични вести