Туркиш Ерлајнс со дневно 592 летови и минатата недела го зачува своето место на врвот на Европа

Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) соопшти дека Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со остварени дневно по просечно 592 летови ги остави зад себе своите европски ривали и минатата недела

1584546
Туркиш Ерлајнс со дневно 592 летови и минатата недела го зачува своето место на врвот на Европа

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) го зачува своето место на врвот на Европа со остварени дневно по 592 летови и минатата недела на (8-14 февруари) оваа година.

Според извештајот на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) за сообраќајот на летови од 8 до14 февруари, Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со остварени дневно по просечно 592 летови ги остави зад себе своите европски ривали и минатата недела.

На второ место на списокот, по Туркиш Ерлајнс се наоѓа „Ер Франс“ (Air France) со дневно остварени 383 летови.

Една друга турска авиокомпанија „Пегасус“ пак, се наоѓа на третото место на списокот со дневно остварени 263 летови.Слични вести