Турција во јануари 2021 г. од извозот на кожа и производи од кожа заработи 110 милиони 259 илјади долари

Според податоците на Собранието на извозниците на Турција (ТИМ), во секторот на кожа и производи од кожа во јануари 2021 година е остварен извоз во износ од 110 милиони 259 илјади долари

1578857
Турција во јануари 2021 г. од извозот на кожа и производи од кожа заработи 110 милиони 259 илјади долари

Во секторот на кожа и производи од кожа на Турција во јануари 2021 година е остварен извоз во износ од 110 милиони 259 илјади долари.

Според податоците на Собранието на извозниците на Турција (ТИМ), во секторот на кожа и производи од кожа во јануари 2021 година е остварен извоз во износ од 110 милиони 259 илјади долари.

Од надворешната продажба во секторот Истанбул оствари извоз во износ од 69 милиони 859 илјади долари. Оваа бројка изнесува 63 отсто од вкупниот остварен извоз на кожа и производи од кожа.

Земја во која е остварен најголем извоз во секторот на кожа и производи од кожа е Германија.

Во Германија во месец јануари 2021 година е остварен извоз во износ од 10 милиони 330 илјади долари.

По Германија пак, следуваат Русија со 8 милиони 858 илјади долари и Италија со 5 милиони 487 илјади долари.Слични вести