Турција на врвот во Европа според остварените авионски летови

На 26 јануари во вторник, во Турција беа остварени 1.279 летови со што го зазеде првото место меѓу центрите кои пружаат најинтензивна услуга на воздушни патувања во Европа

1572971
Турција на врвот во Европа според остварените авионски летови

Турција на 26 јануари во вторникот со остварени 1.297 летови го зазеде првото место меѓу центрите кои пружаат најинтензивна услуга на воздушни патувања во Европа.

Генералниот директор на претпријатието за стопанисување со државни аеродроми (ДХМИ) Хусејин Кескин на својот профил на социјалната мрежа Твитер ги сподели податоците на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ) на 26 јануари во вторник.

Кескин во својата објава напиша: „Нашиот Центар за контрола на летањето со остварени 1.297 летови го зазеде првото место меѓу центрите кои пружаа најинтензивна услуга на воздушни патувања во Европа во мрежата на ЕУРОКОНТРОЛ, на 26 јануари во вторник. Нашиот Истанбулски Аеродром пак, со 425 летови стана најинтензивен (најпрометен) аеродром.“

 

 Слични вести