Извозот на машини на Турција во 2020 година изнесува 17,1 милијарди долари

Извозот на секторот на машини на Турција кој во последниот квартал на 2020 година реализира голем раст од 9 отсто во 2020 година достигна до 17,1 милијарди долари

1567358
Извозот на машини на Турција во 2020 година изнесува 17,1 милијарди долари

Извозот на машини на Турција во минатата (2020) година изнесува 17,1 милијарди долари.

Според објавеното соопштение од Унијата на извозниците на машини (МАИБ или MAİB), извозот на секторот во месец декември 2020 година во споредба со истиот месец претходната (2019) година забележа раст од 17,5 отсто.

На тој начин, извозот на секторот на машини на Турција кој во последниот квартал на 2020 година реализира голем потфат и оствари раст од 9 отсто, во 2020 година достигна до 17,1 милијарди долари.

Секторот оствари продажба на машини во повеќе од 200 земји низ светот во тежина од 3,1 милион тони.Слични вести