Извозот на маслиново масло на Турција се зголеми на 27,8 милиони долари

Извозот на маслиново масло во периодот 1 ноември 2020-31 декември 2020 година во споредба со претходниот период со раст од 20 отсто од 23,1 милион долари се зголеми на 27,8 милиони долари

1566588
Извозот на маслиново масло на Турција се зголеми на 27,8 милиони долари

Извозот на маслиново масло на Турција со раст за 20 отсто достигна до 27,8 милиони долари.

Според објавеното соопштение од Униите на извозниците од егејската област, извозот на маслиново масло во периодот 1 ноември 2020-31 декември 2020 година во споредба со претходниот период со раст од 20 отсто од 23,1 милион долари се зголеми на 27,8 милиони долари.

На количинска база пак, извозот на маслиново масло во наведниот период со раст од 13 отсто од 9.374 тони е зголемен на 10.951 тон.Слични вести