Извозот на обработен природен камен на Турција ја надмина бројката од 1 милијарда долари

САД со 325 милиони долари го зазедоа првото место во извозот на обработен природен камен

1565226
Извозот на обработен природен камен на Турција ја надмина бројката од 1 милијарда долари

 

Извозот на Турција на обработени природни камења, кој минатата година беше остварен во 184 земји, покажа раст од 7 проценти во споредба со претходната година и од 985 милиони се искачи на 1 милијарда 58 милиони американски долари.

Според податоците на Унијата на извозниците од Егејот, САД со 325 милиони долари го зазедоа првото место во извозот на обработен природен камен.

По оваа земја следуваат Саудиска Арабија со 139 милиони долари и Израел со 74 милиони долари.Слични вести