Турскиот индустриски сектор најголемиот извоз го оствари во декември 2020 година

Извозот во секторот на индустријата на Турција во декември 2020 година изнесуваше 13 милијарди 308 милиони 486 илјади долари што претставува најголема надворешна продажба во 2020 година

1560753
Турскиот индустриски сектор најголемиот извоз го оствари во декември 2020 година

Турскиот индустриски сектор избегнувајќи ги негативните влијанија на пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) во месец декември минатата 2020 година оствари извоз во висина од 13 милијарди 308 милиони 486 илјади долари со што ја долови највисоката надворешна продажба во 2020 година.

Според сумираните податоци од Собранието на извозниците на Турција (ТИМ), извозот на индустрискиот сектор на Турција избегнувајќи ги негативните влијанија на пандемијата во месец декември минатата (2020) година се зголеми на 13 милијарди 308 милиони 486 илјади 9.

Оваа бројка е највисокиот остварен извоз во индустрискиот сектор во 2020 година.

Извозот на Турција во индустријата, во споредба со месец ноември минатата 2020 година постигна раст од 9 отсто, а во споредба со месец декември 2019 година раст од 15,8 отсто.

 

 Слични вести