Туркиш Ерлајнс стана авиокомпанија со најголем број летови во Европа за време на Божиќ

Соред подготвениот извештај од страна на „ЕуроКонтрол“, Турскиш Ерлајнс во неделата од 21 до17 декември дневно оствари по 553 летови и стана авиокомпанија со најголем број остварени летови во Европа за време на Божиќ

1553290
Туркиш Ерлајнс стана авиокомпанија со најголем број летови во Европа за време на Божиќ

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) стана авиокомпанија со најголем број остварени летови во Европа за време на Божиќ.

Соред подготвениот извештај од страна на „Еуроконтрол“, Турскиш Ерлајнс во неделата од 21 до17 декември дневно оствари по 553 летови.

По Туркиш Ерлајнс втора авиокомпанија по бројот на остварени летови е „Рианеир“ со 541 лет, а турската авиокомпанија Пегасус се наоѓа на 8. место со остварени дневно по 225 летови.Слични вести