Министерката Пекџан: Нашиот извоз во 2020 година ја надмина поставената цел од 165,9 милијарди долари

Министерката за трговија Рухсар Пекџан истакна дека извозот на Турција во 2020 година заклучно со 25 декември ја надмина поставената цел во програмата од 165,9 милијарди долари и се искачи на над 166 милијарди долари

1552378
Министерката Пекџан: Нашиот извоз во 2020 година ја надмина поставената цел од 165,9 милијарди долари

Министерката за трговија Рухсар Пекџан во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека извозот на Турција во 2020 година заклучно со 25 декември ја надмина поставената цел во програмата од 165,9 милијарди долари и се искачи на над 166 милијарди долари.

Минисѕерката Пекџан во објавата напиша: "Нашиот извоз во 2020 година заклучно со 25 декември изнесува над 166 милијарди долари и со тоа ја надмина поставената цел во програмата од 165,9 милијарди долари. Им честитам на нашето семејство извозници и на сите мои другари колеги и соработници. Иншаллах (со Аллахова помош-поддршка) заедно ќе постигнеме уште безброј наши цели."Слични вести