Од Сакарја за 11 месеци е остварен извоз на возила во износ од 3 милијарди 887 милиони долари

Од Сакарја во периодот јануари-ноември, за 11 месеци годинава, е остварен извоз на возила во од 3 милијарди 887 милиони 641 долар

1551403
Од Сакарја за 11 месеци е остварен извоз на возила во износ од 3 милијарди 887 милиони долари

Градот Сакарја во Турција, во периодот јануари-ноември, за 11 месеци годинава оствари извоз на возила во 150 земји и 10 слободни зони во вредност од 3 милијарди 887 милиони 641 долар.

Според податоците на Здружението за автомобилска индустрија, во Турција во периодот јануари-ноември во 2020 година се произведени вкупно 1 милион 181 илјада 360 возила од кои се извезени 834 илјади 301 возило.

Градот Сакарја од оваа бројка располага со дел од 20,7 отсто, односно од вкупно произведени 224 илјади 312 возила е остварен извоз на 172 илјади 766 возила, што пак изразено во проценти изнесува 77 отсто.Слични вести