Министерот Варанк: Маслиновото масло од Милас регистрирано од Европската унија (ЕУ)

Министерот за индустрија и технологија Мустафа Варанк на својот профил на Твитер напиша: „Маслиновото масло од Милас чии процеси за испитување и објавување се завршени успешно, на 23 декември 2020 година е регистрирано и од Европската унија (ЕУ)“

1550886
Министерот Варанк: Маслиновото масло од Милас регистрирано од Европската унија (ЕУ)
zeytin yağı.jpg

Министерот за индустрија и технологија Мустафа Варанк информира дека маслиновото масло од Милас вчера беше регистрирано и од страна на Европската унија (ЕУ).

Министерот Варан во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер го напиша следното:

„Маслиновото масло од Милас чии процеси за испитување и објавување во врска со доставеното барање кај Европската унија (ЕУ) се завршени успешно, на 23 декември 2020 година е регистрирано и од Европската унија (ЕУ).“Слични вести