Русија ја зголеми квотата на увоз на домати од Турција

Министерството за земјоделство на Русија соопшти дека одлуката ја усвои со цел да обезбеди континуитет во набавката на домати од Турција

1546652
Русија ја зголеми квотата на увоз на домати од Турција

 

Русија, квотата на увоз на домати од Турција ја зголеми за уште 50 илјади тони и достигна 250 илјади тони.

Во извозот на домати од Турција во Русија кој настан е важна точка, беше постигнат нов развој.

Министерството за земјоделство на Русија, квотата за увоз на домати од Турција ја зголеми за уште една четвртина од постоечката.

Увозниот лимит, кој изнесуваше 200 илјади тони, се зголеми на 250 илјади тони.

Министерството за земјоделство соопшти дека одлуката ја усвои со цел да обезбеди континуитет во набавката на домати од Турција.Слични вести