ЕУ постигна согласност во врска со буџетскиот и пакетот за спасување

Лидерите се согласија за буџет од 1,8 трилиони евра и спасувачки пакет против економските последици од Ковид-19

1543761
ЕУ постигна согласност во врска со буџетскиот и пакетот за спасување

 

Лидерите на земјите членки на Европската унија (ЕУ) се согласија за буџет од 1,8 трилиони евра и спасувачки пакет подготвен против економските последици од новиот вид коронавирус (Ковид-19)

Претседателот на Советот (ЕУ) Шарлс Мишел, за време на Самитот на лидерите на ЕУ во Брисел, сподели објава на својот профил на социјалните мрежи.

Посочувајќи дека лидерите „се согласија“ за буџетот на ЕУ од 2021-2027 година и спасувачката програма подготвена против економските последици од епидемијата, Мишел рече:

„Сега можеме да започнеме со имплементација и да ги обновуваме нашите економии“.Слични вести