Истанбулскиот аеродром, аеродром со најголем број летови во Европа во периодот 18-26 ноември

Според податоците на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ), во периодот 18-26 ноември на Истанбулскиот аеродром се реализирани дневно просечно по приближно 500 летови

1535650
Истанбулскиот аеродром, аеродром со најголем број летови во Европа во периодот 18-26 ноември

Истанбулскиот аеродром стана аеродром од кој се реализирани најголем број летови во периодот 18-26 ноември 2020 година.

Според податоците на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (ЕУРОКОНТРОЛ), во периодот 18-26 ноември на Истанбулскиот аеродром се реализирани дневно просечно по приближно 500 летови.

Истанбулскиот аеродром по бројот на реализираните летови во наведениот период, ги престигна значајните аеродроми во Европа како Схипхол во Амстердам, Франкфурт, Шарл де Гол во Париз и Барахас во Мадрид. 

Како што е регистрирано на Истанбулскиот аеродром на 25 ноември се реалзирани 505 летави, а вчера на вчера на 26 ноември 494 летови.

За денеска пак, се предвидува бројот на летовите да изнесува околу 590.

Освен тоа, денеска, по летовите коишто беа наново започнати на 1 јуни во рамките на мерките коишто се преземаат против новиот тип коронавирус (Ковид-19), се очекува да се достигне до најголемиот број на  реализирани летови.Слични вести