Турција за 10 месеци годинава ја посетија 13 милини 652 илјади 641 лице

Министерството за култура и туризам соопшти дека во периодот јануари-октомври, за 10 месеци оваа (2020) година Турција ја посетија вкупно 13 милиони 652 илјади 641 лице

1532651
Турција за 10 месеци годинава ја посетија 13 милини 652 илјади 641 лице

Турција во периодот јануари-октомври за 10 месеци оваа (2020) година ја посетија вкупно 13 милиони 652 илјади 641 лице.

Според објавеното соопштение од Министерството за култура и туризам, во периодот јануари-октомври годинава во Турција допатуваа вкупно 11 милони 200 илјади 892 странски посетители.

Со додавање и на уште 2 милони 451 илјада 749 лица кои живеат во странските земји и дојдоа во Турција во периодот јануари-септември, вкупниот број на посетители кои допатуваа во Турција за 10 месеци оваа (2020) година достигна до 13 милиони 652 илјади 641 лице.

Земја која испрати најголем број посетители во Турција во периодот јануари-октомври е Руската Федерација со 1 милион 911 илјади 264 лица. 

Во истиот период од Германија дојдоа 1 милион 037 илјади 293, а од Бугарија 997 илјади 470 посетители.

Според редоследот на земјите кои испратија најголем број посетители по Бугарија следуваат Украина и Англија.Слични вести