Турција за еден и пол месец оствари извоз на суви смокви од 70 милиони 220 илјади долари

Турција за еден и пол месец оствари извоз на 18.157 тони суви смокви во 81 земја и заработи приходи во износ од 70 милиони 220 илјади долари

1527973
Турција за еден и пол месец оствари извоз на суви смокви од 70 милиони 220 илјади долари

Турција за еден и пол месец оствари извоз на суви смокви во износ од 70 милиони 220 илјади долари 

Според податоците на Униите на извозниците од егејската област, во извозната сезона на смокви којашто започна на 30 септември досега е остварен извоз во 81 земја.

Од остварениот извоз на 18.157 тони во период од приближно еден и пол месец се заработени приходи во износ од 70 милиони 220 илјади долари.

Најмногу суви смокви во овој период се испратени во Германија во износ од 12 милиони долари, а потоа следуваат Франција со 10,5 милиони долари и Италија 7,4 милиони долари.Слични вести