Министерот Варанк: Турција со нејзините визионерски политики и новите инвестирања се оддели од сличните земји

Министерот за индустрија и технологија Мустафа Варанк рече: „Во третиот квартал на годината ќе презентираме силен економски раст. Иншаллах (со Аллахова помош-дозвола) да продолжи овој перформанс и во ноември и декември.“

1523169
Министерот Варанк: Турција со нејзините визионерски политики и новите инвестирања се оддели од сличните земји

Министерот за индустрија и технологија Мустафа Варанк истакна дека во период кога светската економија со пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид19) што го зафати светот го изгуби својот интензитет, Турција со нејзините визионерски политики и новите инвестирања во овој период се оддели од сличните земји.

Министерот Варанк на церемонијата на отворање на еден новоизграден објект во градот Текирдаг даде изјави во врска со економските показатели во врска со што го рече следното: „Во третиот квартал на годината ќе презентираме силен економски раст. Иншаллах (со Аллахова помош-дозвола) да продолжи овој перформанс и во ноември и декември.“Слични вести