Фахреттин Алтун сподели објава во врска со трговскиот обем на Турција со САД

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун на својот профил на Твитер напиша: „И придаваме значење на нашата билатерална трговска цел со САД од 100 милијарди долари, го правиме она што ни припаѓа по ова прашање“

1505631
Фахреттин Алтун сподели објава во врска со трговскиот обем на Турција со САД

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун на својот профил на социјалната мрежа Твитер ја сподели видео пораката со инфографика објавена на профилот на Амбасадата на САД во Анкара.

Алтун во својата споделена објава го напиша следното: „Против пандемијата на Ковид-19 (новиот тип коронавирус) не само на САД, им ја подадовме нашата рака за помош на голем број земји во светот како Обединетото Кралство, Шпанија и Италија, заедно и со нашите други НАТО сојузници. И придаваме значење на нашата билатерална трговска цел со Соединетите Американски Држави (САД) од 100 милијарди долари, го правиме она што ни припаѓа по ова прашање.“

 Слични вести