Турција во периодот јануари-август од извозот на морска храна заработи околу 632,3 милиони долари

Во периодот јануари-август од Турција е остварен извоз на 122 илјади 613 тони морска храна во 81 земја низ светот во вредност од вкупно 632 милиони 260 илјади 657 долари

1497374
Турција во периодот јануари-август од извозот на морска храна заработи околу 632,3 милиони долари

Турција во период од 8 месеци годинава од извозот на морска храна заработи приходи во вредност од 632 милиони 260 илјади 657 долари.

Во периодот јануари-август во 81 земја низ светот е реализиран извоз на 122 илјади 613 тони морска храна.

Земји во кои е реализирана најголема надворешна продажба во наведениот период се Холандија, Италија и Русија.

Во периодот јануари-август е остварен извоз на морска храна во Холандија во износ од 87 милиони 91 илјада 789 долари, Италија 83 милиони 615 илјади 774 долари и Русија од 67 милиони 127 илјади 210 долари.

На тој начин во наведениот период од остварениот извоз на морска храна се заработени приходи во висина од вкупно 632 милиони 260 илјади 657 долари. 

Во овој период различно од минатата година е реализирана продажба на морска храна и за земји како што се Египет, Финска, Џибути, Мавританија, Ирска, Камерун, Танзанија, Мајоте, Мароко, Сенегал, Руанда и Киргистан.Слични вести