Министерот Албајрак: Турција според растот во земјоделството се наоѓа на второ место во Европа

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак информира дека Турција според процентот на раст во земјоделството се наоѓа на второ место во Европа

1494713
Министерот Албајрак: Турција според растот во земјоделството се наоѓа на второ место во Европа

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак на својот профил на социјалната мрежа Твитер сподели графикон под наслов „Просечната брзина на раст на европските земји во земјоделството“.

Албајрак информира дека Турција според процентот на раст во земјоделството се наоѓа на второ место во Европа.

Министерот Берат Албајрак во својата објава истакна дека Турција се наоѓа на второ место и им оддели место на следните зборови: „Оставајќи ги зад нас голем број земји во европска скала со постигнатиот раст во земјоделството го зазедовме второто место. Имаме за цел да заземеме место меѓу лидерските земји во светот и во Европа. Им честитам на сите наши производители кои вложуваат напори и труд за постигнување на овој успех.“

 Слични вести