Аеродромот на Анталија за 2 месеци пречека 2 милиони 342 илјади 959 патници

Аеродромот на Анталија во јули и август оваа (2020) година, за 2 месеци им пружаше услуга на вкупно 2 милиони 342 илјади 959 патници

1484719
Аеродромот на Анталија за 2 месеци пречека 2 милиони 342 илјади 959 патници

Аеродромот на Анталија, во познатиот туристички центар на средоземноморските крајбрежја Анталија која се наоѓа меѓу адресите без коишто се не може во безбедниот одмор, во јули и август оваа (2020) година им пружаше услуга на вкупно 2 милиони 342 илјади 959 патници од 117 дестинации од 31 земја во светот.

Со започнување на туристичката сезона која поради пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) започна и малку доцна, на аеродромот на Анталија почна да се доживува и интензивност.

Анталија кадешто почна наново раздвиженоста во туристичката сезона, во месец август беше адреса на 789.524 туристи во "безбедниот и здравиот одмор".

На аеродромот во градот во јули и август слетаа и полетаа вкупно 16.024 авиони од кои 11.247 на меѓународни линии и 4.777 на домашни линии.

На аеродромот им е пружена услуга на вкупно 2 милиони 342 илјади 959 патници од 117 дестинации од 31 земја од кои 1 милион 727 илјади 118 на меѓународни линии, додека интензивноста е доживеана претежно во месец август.

Претходно за Анталија имаше летови од 7 градови на Русија, додека сега оваа бројка е зголемена на 16.

Се претпоставува дека раздвиженоста во туризмот којашто започна во август ќе продолжи до крајот на годината.Слични вести