Министерката Пекџан: Успешно продолжува економското опоравување

Министерката за економија Рухсар Пекџан истакна дека успешно продолжува економското опоравување во земјата

1483532
Министерката Пекџан: Успешно продолжува економското опоравување

Министерката за економија Рухсар Пекџан направи проценка на податоците за надворешната трговија. 

Пекџан во споделената порака на својот профил на социјалната мрежа Твитер потсети дека завршија 3 месеци од периодот на нормализација и напомена дека успешно продолжува економското опоравување.

„Во периодот јуни-август во споредба со истиот период минатата 2019 година нашиот извоз оствари раст од 0,3 отсто, додека процентот на покривање на помеѓу извозот и увозот освен кај златото достигна до 90 отсто.“ - напиша на својот профил на Твитер министерката за економија Рухсар Пекџан. Слични вести