Извоз во секторот на готова облека и конфекција на Турција во август од над 1,5 милијарди долари

Според податоците на Собранието на извозниците на Турција (ТИМ), секторот на готова облека и конфекција фрли потпис на извоз во висина од 1 милијарда 545 милиони 731 илјада долари

1483528
Извоз во секторот на готова облека и конфекција на Турција во август од над 1,5 милијарди долари

Секторот на готова облека и конференција на Турција во месец август (2020 година) со реализиран извоз во висина од 1 милијарда 545 милиони 731 илјада долари стана сектор со остварен најголем извоз.

Според податоците на Собранието на извозниците на Турција (ТИМ), секторот на готова облека и конфекција фрли потпис на извоз во висина од 1 милијарда 545 милиони 731 илјада долари.

По секторот на готова облека и конференција следуваат автомобилската индустрија со остварен извоз од 1 милијарда 544 милиони 708 илјади долари и секторот на хемиски материи и нивни производи со 1 милијарда 374 милиони 942 илјади долари.

Првите 3 земји во кои е остварен најголем извоз од Турција редум се Германија со 1 милијарда 210 милиони долари, Англија со 989, 2 милиони долари и Соединетите Американски Држави (САД) со 739,6 милиони долари.Слични вести