Албајрак: Ние нашата сила ја добиваме од милиони лица кои работат, произведуваат за оваа земја

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак на својот профил на Твитер напиша: „Ние нашата сила ја добиваме од милиони лица кои работат, произведуваат, веруваат, и даваат поддршка на оваа земја. Никој не може да не надбори.“

1478781
Албајрак: Ние нашата сила ја добиваме од милиони лица кои работат, произведуваат за оваа земја

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак на својот профил на социјалната мрежа Твитер направи проценка во врска со индексите на доверба во секторите и процентот на капацитет на искористување во месец август.

Албајрак во врска со индексите на доверба во секторите и процентот на капацитет на искористување во месец август го рече следното: „Ние нашата сила ја добиваме од милиони лица кои работат, произведуваат, веруваат, и даваат поддршка на оваа земја. Никој не може да не надбори.“

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак во својата споделена објава го напиша следното: „Индексот на доверба на реалниот сектор во август изнесува 106,2 отсто, индексот на доверба на секторот на услуги 70,5 отсто, индексот на доверба на секторот за трговија на мало 94,9 отсто. Капацитетот на искористување пак, се зголеми на 73 отсто.“Слични вести