Турција во јануари-јули оствари извоз на морска храна во износ од приближно 548 милиони долари

Според сумираните податоци од страна на Унијата на извозниците од источноцрноморската област (ДКИБ), Турција во периодот јануари-јули е остварен извоз на морска храна во износ од 548 милиони 125 илјади 615 долари

1471051
Турција во јануари-јули оствари извоз на морска храна во износ од приближно 548 милиони долари

Турција во периодот јануари-јули оваа (2020) година за 7 месеци оствари извоз на 106.808 тони морска храна во 80 земји во светот во износ од 548 милиони 125 илјади 615 долари.

Според сумираните податоци од страна на Унијата на извозниците од источноцрноморската област (ДКИБ), Турција во периодот јануари-јули е остварен извоз на морска храна во износ од 548 милиони 125 илјади 615 долари.

Во овој период земји во кои е остварена најголема продажба на морска храна се Холандија, Италија и Руската Федерација.Слични вести