Берат Албајрак: Истанбулската берза фрли потпис на најдобриот квартален перформанс во последните 11 години

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак соопшти дека Истанбулската берза (ИБ) со растот од 29,9 отсто во периодот април-јуни фрли потпис на најдобриот квартален перформанс во последните 11 години

1447784
Берат Албајрак: Истанбулската берза фрли потпис на најдобриот квартален перформанс во последните 11 години

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак во споделената објава на својот профил на социјалната медија Твитер направи проценка на растот на Истанбулската берза (ИБ).

Албајрак соопшти дека Истанбулската берза (ИБ) со растот од 29,9 отсто во периодот април-јуни фрли потпис на најдобриот квартален перформанс во последните 11 години.

Нагласувајќи дека со секој поминат ден расте довербата во Турција и пазарите, министерот за трезор и финансии Берат Албајрак ја изнесе следната констатација: „Истанбулската берза (ИБ) со растот од 29,9 отсто во периодот април-јуни разликувајќи се позитивно од глобалните пазари фрли потпис на најдобриот квартален перформанс во последните 11 години. Растат пазарите на капитал, расте Турција.“Слични вести