Стандарт и Пурс: „Во 2020-2021 постепено ќе продолжи растот на Исламската финансиска индустрија“

Епидемијата на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) пружи можност за трансформација на исламските финансии

1436657
Стандарт и Пурс: „Во 2020-2021 постепено ќе продолжи растот на Исламската финансиска индустрија“

Меѓународната агенција за кредитен рејтинг Стандард и Пурс соопшти дека во 2020-2021 постепено ќе продолжи растот на Исламската финансиска индустрија.

Стандард и Пурс истакна дека епидемијата на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) пружи можност за трансформација на исламските финансии, поради што оваа инустрија во периодот 2020-2021 постепено ќе продолжи да расте.

Ковид-19 е извонредна прилика за интензивирање на долгорочниот потенцијал на исламската финансиска индустрија, соопшти агенцијата.Слични вести