Заврши етапата на морскиот премин на проектот ТАП

Гигантскиот потфат кој ќе ја зајакне улогата на земјата во енергијата, исто така ќе одигра значајна улога во безбедноста во снабдувањето со енергија на Европа

1434383
Заврши етапата на морскиот премин на проектот ТАП

Министерот за енергетика и природни ресурси Фатих Донмез рече дека заврши етапата на морскиот премин на Транс-јадранскиот гасоводен проект (ТАП) на последниот дел на Јужниот гасоводен коридор.

Донмез во објавата преку профилот на твитер истакна:

Со окончувањето на етапата на Трансанадолскиот гасоводен проект (ТАНАП) во Турција во ноември, заврши и последната етапа на Јужниот гасен коридот ТАП низ морскиот премин.  Гигантскиот потфат кој ќе ја зајакне улогата на земјата во енергијата, исто така ќе одигра значајна улога во безбедноста во снабдувањето со енергија на Европа.Слични вести