Зираат Банкаси втора најзначајна марка на Турција

Меѓународната агенција за проценка на брендот „Брен финанс“ ги објави резултатите од истражувањето за најзначајни марки на Турција

1432789
Зираат Банкаси втора најзначајна марка на Турција

Турската банка Зираат Банкаси оваа година со вредност на марката од 1 милијарда 616 милиони долари, веднаш по турската авиокомпанија „Туркиш ерлајнс“ стана втора марка на Турција.

Меѓународната агенција за проценка на брендот „Брен финанс“ ги објави резултатите од истражувањето за најзначајни марки на Турција.

Според тоа, турската авиокомпанија „Туркиш ерлајнс“ продолжува да важи за најзначајна марка на Турција, додека банката Зираат Банкаси со вредност од 1 милијарда 616 милиони долари стана 2 најзначајна марка на Турција.Слични вести