Туркиш Ерлајнс највреден бренд на Турција и во 2020 година

„Бренд Финанс“ („Brand Finance“) соопшти дека Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) повторно стана највреден бренд на Турција

1432540
Туркиш Ерлајнс највреден бренд на Турција и во 2020 година

Според истражувањето на меѓународната институција за вреднување на брендови „Бренд Финанс“ („Brand Finance“), Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со вредност од приближно 2 милијарди долари исто како и во минатата (2019) година стана највреден бренд на Турција и во оваа (2020) година.

„Бренд Финанс“ („Brand Finance“) ја зврши својата студија за 2020 година насловена како „Највредните брендови на Турција-Turkey 100“.

На списокот на првото место се најде Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) со вредност на брендот од 1 милијарда 975 милиони долари, а веднаш по неја на второ место се наоѓа Зираат банката (Ziraat Bankası) со вредност на брендот во висина од 1 милијарда 616 милиони долари.

Потоа редум на списокот следат, на трето место Гаранти банката (Garanti Bankası) со вредност на брендот од 1 милијарда 538 милиони долари, на четврто место Турксел (Turkcell) со врендост од 1 милијарда 361 милион долари, а на петто место е Арчелик (Arçelik) кој се искачи од осмото место со вредност на брендот во износ од 1 милијарда 273 милиони долари.

 Слични вести