Турција во мај 2020 година оствари извоз од над 2,9 милијарди долари во 160 земји во светот

Во автомобилскиот сектор е остварен извоз од 1 милијарда 203 милиони долари, а воедно е фрлен потпис на најсилниот перформанс во извозот во месец мај и во секторот на свежо овошје и зеленчук којшто изнесуваше вкупно 159 милиони долари

1431037
Турција во мај 2020 година оствари извоз од над 2,9 милијарди долари во 160 земји во светот

Во месец мај 2020 година од Турција е остварен извоз во 160 земји во вкупен износ од 2 милијарди 926 милиони долари.

Предводничка улога во овој извоз одигра автомобилскиот сектор, додека најголем раст во извозот е забележан во секторот на суво овошје и зеленчук.

Во автомобилскиот сектор е остварен извоз од 1 милијарда 203 милиони долари, а воедно е фрлен потпис на најсилниот перформанс во извозот во месец мај и во секторот на свежо овошје и зеленчук којшто изнесуваше вкупно 159 милиони долари.

Највисокиот извоз е остварен за Германија.

По Германија, редум следуваат Соединетите Американски Држави (САД) и Ирак.Слични вести