Боинг соопшти дека повторно почна со производството на авионот „МАКС 737“

Боинг во псоледните месеци постигна значаен напредок на патот за здраво враќање кон повторното производство на МАКС 737

1425161
Боинг соопшти дека повторно почна со производството на авионот „МАКС 737“

Американскиот производител на авиони Боинг соопшти дека повторно почна со производството на авионот „МАКС 737“, кој го прекина во јануари.

Во соопштението кое беше објавено на веб страницата на интернет беше истакнато дека „Боинг во псоледните месеци постигна значаен напредок на патот за здраво враќање кон повторното производство на МАКС 737. Компанијата во текот на овој процес одржуваше контакти и средби со Федералната управа за авијација и другите глобални регулатори и организатори.“

Фирмата и натаму го носи тешкиот товар на последните две трагични несреќи.

За намирување на потребите на настраданите во несреќата формиравме фонд за помош од 100 милиони долари.

По двете авионски несреќа во кои загинаа 346 патници, Боинг во март 2019 година го суспендираше предавањето на авионите и летањето на авионите од типот МАКС 737.Слични вести