Расте испораката на природен гас од Азербејџан на Турција

Од Азербејџан на Турција во првиот квартал од годинава (јануари-март 2020 година) и се испорачани 2,6 милијарди кубни метри природен гас што претставува раст од 23 отсто во споредба со истиот период минатата година

1399051
Расте испораката на природен гас од Азербејџан на Турција

Извозот на природен гас од Азербејџан на Турција во првиот квартал од годинава (јануари-март 2020 година), во споредба со истиот период минатата година се зголеми за 23 оттсо.

Според објавеното соопштение од Министерството за енергија на Азербејџан, во периодот јануари-март оваа година се продадени 3,75 милијарди кубни мтери природен гас.

Во наведниот период од 3 месеци, со раст од 23 отсто во споредба со истиот период минатата година од Азербејџан на Турција и се испорачани 2,6 милијарди кубни метри природен гас.



Слични вести