Берат Албајрак: Располагаме со здрав финансиски сектор и со силна задравствена инфраструктура

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак истакна дека до крај ќе се води борба против епидемијата на коронавирусот и економскиот раздор предизвикан од епидемијата

1389400
Берат Албајрак: Располагаме со здрав финансиски сектор и со силна задравствена инфраструктура

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак во направената проценка во врска со актуелни прашања истакна дека до крај ќе се води борба против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) и економскиот раздор предизвикан од епидемијата.

"Со нашиот здрав финансиски сектор, нашиот сеопфатен систем за социјално осигурување и нашата силна здравствена инфраструктура, сме во подобра состојба од голем број земји во светот." - рече Албајрак.

Министерот за трезор и финансии Берат Албајрак истакна дека ќе се работи со сета сила за да не ја изгуби својата работа ниту еден граѓанин.Слични вести